Je ziet steeds meer auto’s op de weg die op leasebasis zijn vergaard. Het leasen van een auto kan erg efficiënt zijn en kan ervoor zorgen dat je in de auto kunt rijden die je normaal gesproken niet kunt betalen. Dit is dan ook een van de grootste voordelen die het leasen van een auto met zich meebrengt. In deze tekst gaan we dieper in op wat leasen is, en welke voordelen een occasion lease met zich meebrengt.

 

Wat is leasen eigenlijk?  

Je hebt het ongetwijfeld voorbij horen komen, het leasen van een auto. Maar wat houdt dit precies in? Wanneer je een auto gaat leasen betaal je een maandelijks bedrag gedurende het contract, en krijg je daar een zelfgekozen auto voor terug. In dit maandelijkse bedrag zijn kosten zoals wegenbelasting en de verzekering al inbegrepen. Het enige wat je dus betaald naast het maandelijkse tarief is de brandstof. Veel mensen vinden dit erg fijn en overzichtelijk.

 

Een occasion lease is precies dezelfde methode, alleen lease je hierbij een gebruikte auto. De auto is natuurlijk optimaal nagekeken en verkeerd in een goede staat.  

 

Wat zijn de voordelen van een occasion lease?

Het is niet voor niets dat het leasen van een occasion met de dag populairder wordt. Dit komt simpelweg doordat een occasion lease veel voordelen met zich meebrengt. Zo is het uiteraard goedkoper als een normale lease, en is het contractduur vaak korter als bij een normale lease. Dit is natuurlijk optimaal wanneer je voor een bepaalde tijd opzoek bent naar een auto, en niet meteen een aantal jaar ergens aan vast wilt zitten. Een ander groot voordeel is dus dat je naast het maandelijkse bedrag, enkel nog de brandstof moet betalen. Dingen als onderhoud en reparaties zal het bedrijf dus allemaal verzorgen. Veel mensen vinden het leasen van een auto ook ideaal omdat ze op deze manier in auto’s kunnen rijden die ze anders nooit kunnen betalen. 

 

Hoe kom ik aan een occasion lease?

Doordat het leasen van een occasion erg populair is geworden, zijn er genoeg bedrijven die deze dienst aanbieden. Zo kun je opzoek gaan naar private lease used waarnaar je genoeg bedrijven zult zien verschijnen. Het is wel belangrijk om de reviews en het aanbod na te checken. Zo kun je in eerste instantie zien wat de ervaringen van jouw voorgangers zijn met het bedrijf, en of het bedrijf überhaupt een auto heeft staan die je graag zou willen.