Een autoverzekering afsluiten is voor iedereen noodzaak. Tenminste, voor wie net een auto heeft gekocht en er snel mee de weg op wil gaan. Sowieso is het in Nederland verplicht voor elke autobezitter om de auto goed verzekerd te hebben. In de wet is vastgelegd dat dit minimaal om een WA-autoverzekering dient te gaan. Wil je liever een uitgebreider pakket, dan kan dit uiteraard ook. Je hebt dan de keuze uit de cascoverzekeringen WA+ en All Risk. Alle drie hebben ze zo hun voor- en nadelen, afhankelijk van jouw specifieke situatie. Bij Univé is het je in elk geval heel eenvoudig gemaakt om al binnen 2 minuten je favoriete pakket te hebben gevonden én afgesloten. 

Om deze reden is de WA verplicht

De WA (Wettelijke Aansprakelijkheid) houdt in dat als je zelf een ongeluk hebt veroorzaakt waarbij er schade is ontstaan bij de ander, deze vanuit de verzekering vergoed wordt. Je hoeft dan dus niet de kosten uit eigen portemonnee te betalen. Om die reden is de WA ook in het leven geroepen, om mensen financieel te beschermen. In ruil daarvoor betaal je maandelijks een vast bedrag aan premie. Hoeveel precies, dat hangt van allerlei factoren af. Denk aan het merk en model van de auto, jouw eigen leeftijd, het aantal kilometers dat je op jaarbasis rijdt en het aantal opgebouwde schadevrije jaren. In dit laatste geval kan de korting oplopen tot wel 80%, en je zodoende dus een fikse besparing opleveren. 

Dit zijn de grote pluspunten van de WA+

De WA+ is de uitgebreidere versie, die ook wel de Beperkt Casco genoemd wordt. Beperkt, omdat veel maar lang niet alle schade aan de eigen auto hiermee gedekt is. Zorgt een brand ervoor dat je wagen compleet in de as wordt gelegd, dan hoef je je met de WA+ geen zorgen te maken over de financiële gevolgen. Ditzelfde geldt voor wanneer er is ingebroken in je auto, de wagen het slachtoffer is geworden van natuurgeweld of je onverhoopt een wild dier tegen je bumper hebt gehad. In al deze situaties kan de schade groot zijn en eenvoudig oplopen tot in de duizenden euro’s. Als autobezitter kun je je met de WA+ dus al een stuk onbezorgder op de weg begeven. Wil je compleet ontzorgd worden, dan is er nog de All Risk. Zoals de naam al zegt, ben je hiermee gedekt tegen alle risico’s, ook voor het ontstaan van schade aan de eigen auto door een aanrijding. 

Met Univé Pechhulp altijd deskundige hulp dichtbij

Nu is het superfijn dat je zelf niet hoeft op te draaien voor het betalen van mogelijke flinke kosten, maar het ontvangen van snelle en professionele hulp ter plekke is ook veel waard. Met bijvoorbeeld de Univé Pechhulp als aanvullende verzekering profiteer je van heel veel extra voordelen. Denk aan het ontvangen van noodreparatie langs de weg indien nodig, hulp bij een lekke band, het vervoeren van de auto naar de locatie naar keuze en tot 3 dagen vervangend vervoer. Je hebt de keuze uit je tegen pechhulp verzekeren in binnen- en/of buitenland.