Flexibel en voordelig, dat zijn de voordelen van korte zakelijke leasecontracten. Steeds meer bedrijven kiezen voor deze vorm van leasen, waarbij de contracten een looptijd hebben van 1 tot 24 maanden. Maar wat maakt shortlease zakelijk nu zo aantrekkelijk? En wat zijn de voordelen ten opzichte van shortlease prive? In dit blogartikel gaan we dieper in op de voordelen van korte zakelijke leasecontracten en waarom het een slimme keuze kan zijn voor jouw bedrijf.

Flexibiliteit in tijden van verandering

Een van de grootste voordelen van shortlease zakelijk is de flexibiliteit. In een snel veranderende markt kan het lastig zijn om voor langere tijd aan een leasecontract vast te zitten. Met shortlease zakelijk heb je de mogelijkheid om snel te schakelen en je wagenpark aan te passen aan de behoeften van je bedrijf. Heb je bijvoorbeeld tijdelijk extra voertuigen nodig voor een project of seizoensgebonden werk? Dan is shortlease zakelijk de ideale oplossing. Ook bij veranderingen in je bedrijf, zoals groei of krimp, biedt shortlease zakelijk de flexibiliteit om je wagenpark hierop aan te passen.

Voordelig en transparant

Naast de flexibiliteit is shortlease zakelijk ook voordelig. Je betaalt namelijk alleen voor de daadwerkelijke gebruiksperiode van de auto, in tegenstelling tot bijvoorbeeld een langlopend leasecontract waarbij je ook betaalt voor de periode dat de auto stilstaat. Daarnaast zijn de kosten van shortlease zakelijk transparant en overzichtelijk. Je betaalt een vast bedrag per maand waarin alle kosten, zoals verzekering, onderhoud en wegenbelasting, zijn inbegrepen. Zo kom je niet voor verrassingen te staan en heb je een duidelijk overzicht van de kosten.

Een duurzame keuze

Tot slot is shortlease zakelijk ook een duurzame keuze. Doordat je niet vastzit aan langlopende contracten, kun je gemakkelijk overstappen naar nieuwe, zuinigere en milieuvriendelijkere modellen. Zo draag je als bedrijf bij aan een beter milieu en ben je ook nog eens voordelig uit door de lagere brandstofkosten. Bovendien kun je met shortlease zakelijk ook kiezen voor elektrische of hybride auto's, waarmee je als bedrijf een groen imago kunt uitdragen.

Kortom, shortlease zakelijk biedt veel voordelen voor bedrijven. Het is flexibel, voordelig en duurzaam. Daarnaast is het ook nog eens een transparante en overzichtelijke manier van leasen. Wil je als bedrijf snel kunnen inspelen op veranderingen en kosten besparen? Dan is shortlease zakelijk zeker het overwegen waard. Benieuwd naar de mogelijkheden? Neem dan een kijkje op onze website voor meer informatie en een overzicht van ons aanbod. Je zult zien dat shortlease zakelijk ook voor jouw bedrijf een slimme keuze kan zijn.